Op de Club van ontaarde moeders kom je heel veel herkenbare verhalen van andere moeders tegen. Gelukkig! Je bent niet de enige! Maar hoe leuk zou het zijn als je echt in contact kunt komen met moeders in jouw eigen directe omgeving? Ideaal toch?

Ik vond het maar wat hoor, als je voor het eerst zwanger bent en moeder wordt. Ik had niemand in de buurt die in dezelfde fase zat, mijn moeder had natuurlijk wel wat adviezen en ervaringsverhalen. Toch had ik het idee, ook al deed mijn partner zijn best, dat je er een beetje alleen voor stond.

Gelijkgezinden

Het zou fijn zijn als je het een ander kunt uitwisselen met gelijkgezinden, toch? Je kunt natuurlijk digitale vriendinnen maken in bijvoorbeeld een forum, maar live over het een en ander beppen, zou toch ook fijn zijn?

Want:

  • Ik moest dus aan een keizersnede. Ik kende niemand die dat ooit ervaren had.
  • Ik deed nog een poging om mijn kind ín mijn buik te laten omdraaien, zodat die keizersnede nog kon worden voorkomen. Niemand die mij dus kon vertellen dat dat behoorlijk, ik herhaal: behoorlijk, pijnlijk kon zijn. En dat dat ook nog weleens kon mislukken.
  • Dat ik een enorme behoefte had om lekker over vervelende nazwangerschapsdingen te beppen: want jemig, doen jouw tepels ook zo’n pijn van dat gelurk van je baby, hoe lang heb jij wel niet met van die idioot grote verbanden uit je kraampakket in je broek rondgelopen, is het wel normaal dat je niet wil dat anderen je baby uit je handen nemen?
  • En later: weet jij nog een goede oppas, die niet alleen maar op haar scherm kijkt, maar ook leuke dingen met je kind doet, hoe ga jij om met schreeuwende peuters in de winkel, heb jij ook zo’n enorme behoefte aan me-time en zullen we samen iets doen?
  • En nog later: is het altijd zo’n gedoe op het schoolplein, wat doe je met strontvervelende speelafspraken en zullen we samen de hel van een binnenspeeltuin beleven in plaats van alleen?

In contact met andere moeders uit de buurt

Misschien heb je een vriendin of een zus die in dezelfde fase als jij zit, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Dan kun je je best eenzaam voelen. Hoe fijn zou het zijn als je een andere moeder (in spe) in je eigen omgeving leert kennen met wie je samen dit kunt bespreken, om tips uit te wisselen of elkaar te steunen? Dat zou toch geweldig zijn?

Binnenkort kun je terecht op de nieuwe community-app Moms meet moms om gelijkgezinde en misschien wel net zulke ontaarde moeders te vinden die bij jou in de buurt wonen. De community is bedoeld voor zwangere vrouwen en moeders met kinderen tot de leeftijd van vijf jaar en geeft je een mooie kans om vriendschappen voor het leven te maken.

Deskundig advies én online events

Niet alleen kun je ervaringen elkaar delen met andere moeders, maar er zijn ook experts in de community aanwezig die je deskundig advies kunnen geven als jij ergens vragen of twijfels over hebt. En je kunt ook allerlei online workshops volgen, waarbij je info krijgt over bijvoorbeeld voeding, hoe je om kunt gaan met de boze buien van je kleine of hoe je slaapproblemen van je kind kunt oplossen. Wil je zo’n online event volgen? Neem snel een kijkje in de agenda.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Momsmeetmoms.nl.

Winnen

Wat zo leuk is: de app is binnenkort beschikbaar en ik mag 5 x 2 lidmaatschappen voor drie maanden weggeven ter waarde van 15 euro, leuk voor jou en een ontaarde-moeder-vriendin! Wat moet je daarvoor doen:

  • Ga naar post over Moms meet Moms op de Facebook-pagina of de Instagram-pagina van de Club van ontaarde moeders.
  • Tag een vriendin met wie je het lidmaatschap wilt winnen.
  • Volg Moms meet Moms op Instagram

Deze winactie loopt tot en met zondag 20 maart 2022.