Laden
leuke verhaaltjes

Het is op het moment een beetje stil op de site en soms ook op Facebook, want ik ben vaker dan me lief is in het ziekenhuis vanwege mijn vader. Het komt hopelijk allemaal goed, maar leuk is anders. Gelukkig gebeurt er daar soms ook iets wat een glimlach op mijn gezicht kan toveren, zoals die moeder bij de lift.

‘Potverdorie, mama!’

Ik sta in het ziekenhuis vlakbij de liften te wachten op m’n vader die even naar het toilet is. Bij de lift staat een moeder met haar zoon van drie en in de kinderwagen een meisje van nog geen twee jaar te wachten op de lift.

‘Goh, het duurt wel lang die lift’, zegt de moeder ietwat ongedurig. ‘Heb jij je rugzak nog meegenomen?’ vraagt ze aan haar zoon. Hij schudt van nee. Een diepe zucht. ‘Blijven jullie hier wachten dan ga ik m snel halen’. En ze rent snel de afdeling weer op.

Met een schuin oog houd ik de twee in de gaten. Stel je voor dat ze toch zonder hun mama de lift instappen… Er gaan twee liften voorbij, maar ze blijven netjes wachten. Dan komt de moeder weer terug gerend. Er gaan net weer twee liftdeuren dicht. Geïrriteerd drukt de moeder weer op de liftknop. ‘Verdorie, moeten we weer lang wachten.’ Waarop het meisje in de kinderwagen met een piepstemmetje zegt: ‘Nou, potverdorie, mama!’

Vorige keer in Leuke verhaaltjes: natte gymkleding door De luizenmoeder

Deel jouw leuke verhaaltje

Heb je ook een mooi, grappig, ontroerend of herkenbaar kort verhaaltje van maximaal 200 woorden dat je graag met anderen wilt delen? Mail naar info@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. Leuke verhaaltjes of stuur een berichtje via de Facebookpagina.

Leave a Comment