Laden
geld

Als je krap bij kas zit, is dat lastig. Zeker als je weet dat je binnenkort een dikke rekening moet betalen. Dus hoe los je dat op? Ontaarde moeder Jacky heeft iets gedaan waar ze zich helemaal niet zo fijn bij voelt… “Ik heb geld geleend van mijn kids, ze weten het alleen niet.”

jacky ontaarde moeder“Pfff, wat een dure maand is het, en het is niet eens december! Ik zit echt ongelofelijk krap bij kas: het tripje van de voorjaarsvakantie is van mijn rekening gehaald, een talencursus is afgeschreven, mijn sportclubje heeft een rekening geïnd, we hebben een aanbetaling voor de zomervakantie gedaan en morgen moet mijn auto naar de garage voor een onderhoudsbeurt én een reparatie.”

 

 

Rekening

“Ik weet al ongeveer wat de rekening gaat worden. Ik was namelijk al bij de garage geweest, maar toen hadden ze de juiste onderdelen niet in huis. Dus hebben we een nieuwe afspraak gemaakt: overmorgen. Ik heb overwogen om de afspraak te verzetten naar het eind van de maand, maar dan vrees ik dat ik vandaag of morgen stil sta langs de weg. Hij moet echt worden gemaakt. Maar ja, ik zit dus kras bij kas, echt héél krap bij kas. En het duurt nog wel even voordat het weer salaristijd is… Dus wat nu?”

Verstopplek

“Terwijl ik mijn hersenen pijnig hoe ik dit ga oplossen, ben ik op zoek naar een nieuwe fles shampoo die ik nog ergens in een lade heb liggen, en dan kom ik mijn geheime verstopplek tegen met daarin het geld dat mijn kinderen van hun opa en oma hebben gekregen… Een deel ervan is al goed aan ze besteed, maar er liggen dus nog een paar briefjes, die ik eigenlijk lang geleden op hun rekening had moeten storten.

Het is precies genoeg om mijn probleem op te lossen. En aangezien ik nog wat belastinggeld terug verwacht een dezer dagen, is het vast niet erg als ik dit nu even gebruik om het autoprobleem op te lossen. Zodra ik dan mijn teruggave heb ontvangen stort ik het direct op hun rekening. Niemand die er iets van merkt toch? Dat geld ligt toch al maanden op mijn verstopplekje, geen haan die er naar heeft gekraaid.”

Slapeloze nacht

“Of zal ik toch maar mijn afspraak bij de garage verzetten? Of toch niet? Ik heb er een slapeloze nacht van. In de ochtend besluit ik toch maar de afspraak te laten staan en het geld te ‘lenen’, want ik wil echt niet langs de weg met panne staan. Ik stop het geld in mijn portemonnee, maar het voelt niet goed. Ik voel me schuldig en ontaard. Een moeder die geld ‘leent’ van haar kids en het niet eens netjes durft te vragen…”

Lees ook:

Foto: Alexas_Fotos via Pixabay 

Comments ( 5 )

 • Vanessa Van der Ploeg

  Het feit dat je je rot voelt zegt al genoeg over je. Je bent van plan het terug te storten, je kinderen hebben het niet nodig (zijn vermoedelijk zelfs vergeten dat het er ligt) Voel je niet schuldig. Dit kan de beste overkomen.

 • Anita

  Ik leen wel eens een klein bedragje. 2 euro, 5 euro. Ik stop dan ook gelijk een briefje erbij. “Schuld mama x €. Zo kan ik het niet vergeten en dochterlief vind het prima.

  Grote bedragen lenen is nooit nodig (nog).

 • Mina

  Hier is volgens mij niks mis mee.
  Als ouder zijnde beheer je het geld van je kinderen. Voordat mijn kinderen zelf hun centjes spaarde, deed ik het voor ze. De contanten gingen dan mijn portemonnee en hetzelfde bedrag ging van mijn rekening naar die van hen.
  Nu zijn ze alle 3 wat ouder en sparen ze ook de contanten zelf. Echter nog steeds wel in mijn beheer.

 • Nandy

  Stort gewoon elk half jaar een mooi bedragje op de spaarrekeningetjes. Ze krijgen daarnaast ook nog netjes zakgeld om snoepjes of iets leuks van te kopen. Dus over zoiets voel ik me niet schuldig nee…

 • FeMS

  Niet schuldig voelen. Je stopt het netjes weer terug.
  Ik doe dat regelmatig en noteer het, stop het ook altijd netjes weer terug. Dat weten ze.
  Groetjes!

Leave a Comment