Heb je dringend behoefte aan beetje me time of wil je je handen even vrij hebben? Dat wordt lastig met kleine kinderen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind rustig wordt of echt gaat slapen? Onlangs stuurde een ontaarde moeder haar oplossing in: in een wipstoeltje voor een draaiende wasmachine. Daarop volgden heel veel tips van andere ontaarde moeders!

Draaiende dingen

Monique:Deed mijn moeder ook met mijn broer. Nu is hij 46 jaar en hij heeft nog steeds een fascinatie voor draaiende dingen en kan feilloos het geluid van een centrifugerende wasmachine nadoen.”

Bakprogramma op 24Kitchen

Sandra:Hier kreeg ik mijn oudste zoon altijd rustig door een bakprogramma op televisiezender 24Kitchen aan te zetten, hahaha. Nu vijf jaar later vindt hij het nog steeds leuk om te bakken. Misschien werkt dat ook zo bij de wasmachine.”

Afdeling stofzuigers

Cynthia:In plaats van de kinderboerderij ging ik met mijn zoontje naar de afdeling stofzuigers van de Mediamarkt. Kon ‘ie uren naar kijken! Hij is nu groot genoeg om er zelf een te hanteren, maar helaas is de interesse er niet meer…”

Klassieke muziek

Angeline: “Wekkerradio, timer op vijftig minuten, klassieke zender aan en slapen maar. Nu, meer dan 20 jaar later, gaan ze nog steeds geeuwen bij klassieke muziek (maar ze vinden het ook erg mooi naast metal/electro).”

Afzuigkap

Carine:Haha, zo legde ik mijn dochter in de kinderwagen in de keuken. Afzuiger aan en slapen maar…”

Aquarium

Monique:Mijn zoon was alleen stil als hij voor het aquarium stond… Nu 29 jaar oud…heeft een groot aquarium.”

Droger/wasmachine

Wenche: “Hier doet het verschoningskussen boven de droger/wasmachine de truc.”

Stofzuiger

Jolanda: “Haha… mijn zoontje sliep, toen hij nog baby was, ‘s middags prima als ik de stofzuiger aandeed. Dus die stond vaak aan zonder dat ik moest stofzuigen.”

Meer tips (voor oudere) kinderen?

De tips die binnenkwamen waren vooral bedoeld voor moeders met een baby. Als ze wat groter zijn, sta ik natuurlijk ook open voor jouw tips! Mail naar info@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. rustig.

Lees ook: