Natuurvakanties zijn helemaal hip. Maar poepen in een gat in de grond? Dat zie ik mezelf niet doen. Ik ga liever voor natuur en een beetje luxe!

Op zoek naar een leuke zomervakantie… Ik ben er altijd schromelijk te laat mee. En nu is er dus stress, want alles wat leuk is, lijkt al volgeboekt te zijn. Gelukkig krijg ik verschillende persberichten binnen waardoor ik weer wat inspiratie krijg. Een ding valt op: natuurvakanties zijn hip! Maar is dat wat voor mij en mijn gezin?

Diehard natuurvakantie?

Mijn man draait er zijn hand niet voor om: die heeft net een vakantie met vrienden in de Schotse natuur achter de rug. Een gat graven voor de poep en de plas, een gevangen vis ontschubben en ontdarmen en slapen in de vrieskou in een minitentje met een vriend die tegen je aan ligt omdat het zo verdomde koud is. Mijn kinderen en ik keken hem vol gruwel aan. Dat dus nooit!

Natuur en luxe

Maar een vakantie omringd door prachtige natuur in combinatie met een beetje luxe moet toch ook kunnen? Want natuurvakanties zijn je van het. Mijn mailbox levert het bewijs: budget vakanties in de natuur, de 5 leukste natuurvakanties in Oostenrijk, maar mijn oog valt op die van Vakantie met Kinderen. Een online platform voor ouders die met kinderen op vakanties gaan. Ook zij zien dat natuurbeleving hoog op het verlanglijstje van de vakantieganger staan, maar dan wel met wat luxe. En dat is dus een combi die deze luxepoes wel aanstaat.

Tips voor een natuurvakantie

De tips die ze hebben wil ik graag me jullie delen. Gewoon ter inspiratie, want ik ben vast niet de enige die van luxe houdt, maar die zich graag in de natuur begeeft. Dus waar vind je deze perfecte combinatie, waar zowel gezinnen met jonge als oudere kinderen het naar hun zin hebben? Vakantie met kinderen heeft een aantal tips:

  • In het Noord-Brabantse natuurgebied de Maashorst, vind je het kleinschalige vakantiepark Sandberghe. Leuk voor ouders met kleine als grote kinderen. Je slaapt er bijvoorbeeld in een comfortabele safaritent, maar je kunt ook kiezen voor een luxe boomhut met jacuzzi of een Koningslodge mét hottub en een palletkacheltje. Gezellig!
  • Hof van Saksen ligt ook in de schitterende omgeving van Drenthe, vlakbij Geopark De Hondsrug met hunebedden en zelfs moerassen! En ook hier gaan je kids zich niet vervelen met veel avontuurlijk waterpret, sportvelden en veel meer!
  • Even over de grens bij onze zuiderburen vind je het vakantiepark Warredal vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen en het natuurgebied Bergerven. De boomhuisjes zien er werkelijk schitterend uit, net als de mooie natuurhuisjes met of zonder hottub.

Jullie natuurvakantie

Ben benieuwd of jullie van natuurvakanties houden. Ga je dan voor het avontuurlijke of voor wat meer luxe? Verhalen en foto’s zijn welkom hè, dat weten jullie. Stuur ze maar naar info@clubvanontaardemoeders.nl of reageer onder de Facebook-post!

Lees ook: