Wat een geweldige ontaarde Sinterklaas-verhalen hebben jullie toch! Na een Sinterklaas-post op Facebook vorig jaar, stroomden de nieuwe, leuke verhalen binnen. Kon het niet laten om ze met jullie te delen!

Geweldige kookkunsten

Gina: “Thuis hadden we met vijf personen lootjes getrokken. Al meerdere keren opnieuw getrokken, omdat iedere keer iemand zichzelf had getrokken. Toen ik mezelf had getrokken, liet ik het zo. Ik heb er drie weken schik om gehad, want ik had een geweldig idee. Ik maakte een mooie pan. Gooide er een zak spruitjes (mijn lievelingseten) in en maakte een rijm. En wat voor een rijm! Dat iedereen altijd maar liep te mopperen op het eten, maar dat ik de beste kok was. Mijn kookkunsten waren geweldig en bla, bla, bla. Ze waren stomverbaasd, maar wat hebben we gelachen.”

Piet is verdwaald

Sonja: “Mijn man kwam, toen de kinderen nog op de basisschool zaten, eens midden in de zomer thuis en hij vertelde dat hij Piet was tegengekomen. Piet was de weg kwijt en papa had hem naar Spanje gewezen. Dus de kinderen vertelden dit de volgende dag op school. Kregen we van de schooldirecteur een telefoontje of we dat niet meer wilden doen, want de hele school was op stelten gezet door hun verhalen.”

Paardendrol

Natasja: “Ik heb weleens een enorme paardendrol bij de manage gehaald en in de huiskamer gelegd bij de schoenen van de kids (toen vier en twee jaar). Grote hilariteit hier: ‘Mam, hij heeft in de kamer gepoept!’ Gelijk daarna: ‘Mam, mag hij me naar school?’ Mijn man: ‘Nee, dat kan echt niet!’. En ik: ‘Tuurlijk! Juf Liesje spaart alles van Sinterklaas en deze heeft ze vast nog niet!”

sinterklaas

Boos op Sinterklaas

Daniëlle: “De eerste keer dat mijn dochtertje bewust haar schoentje zette, was ze de volgende ochtend zo boos op Sinterklaas, omdat hij haar appel had opgegeten, dat ze weigerde haar cadeautje open te maken.”

Zoet

Loes: “Hier hadden we elke keer wortels en hooi in de schoen gedaan, maar toen moest er een keer een suikerklontje in. Tja, die had ik niet. Gelukkig lust het paard ook wel een zoetje.”

Wat hangt er aan de lamp?

Geke: “Dat ‘ontaarde’ is doorgeslagen op mijn pubers… die hebben een zak chips voor de Sint neergelegd, want maatje 46 vullen was hij vast lang mee bezig. De Sint heeft toen de schoenen gevuld en opgehangen aan de lamp op het plafond, en de andere lege schoenen laten staan. De volgende ochtend… Na meer dan een uur beneden, kwamen de pubers boven. ‘Er zit niks in onze schoen hoor.’ ‘Hebben jullie goed gekeken dan?’ Hadden ze er al die tijd onder gezeten…”

sinterklaas

Echt of niet?

Mariska: “Hier had mijn oudste (op ’t randje van wel/niet geloven) een boek in haar schoen gekregen en deze meegenomen naar haar nichtje toen ze op bezoek gingen. Weer thuis aangekomen, bleek dat het boek daar had laten liggen. Ik: ‘Schrijf maar een briefje dat Piet het boek bij je nichtje ophaalt en opnieuw in je schoen stopt.’ Zo gezegd, zo gedaan. Vanuit mijn werk ging ik ’s avonds naar mijn zus om het boek op te halen om die vervolgens weer in haar schoen te doen. Vanaf dat moment waren alle twijfels verdwenen…”

Pop met vlechtjes

Erica: “Toen mijn zoon klein was, zong hij elke keer ‘O kom eens kijken wat ik inmijn schoentje vind, een pop met vlechtjes in het haar.’ Ik zei dat als hij dat vaak zong, dat hij waarschijnlijk een pop met vlechtjes kreeg. Ja hoor, twee weken later had hij een pop met vlechtjes in zijn schoen gekregen.”

Hard zingen

Laura: “Ik heb gezegd dat ze goed hard in de schoorsteen moeten zingen, anders horen de Pieten het niet.”

sinterklaas

Hebberig

Hanneke: “Onze zoon zette iedere avond zijn schoen. ‘Voor de zekerheid’. Ik had hem al uitgelegd dat Sinterklaas niet elke avond langs kon komen, omdat er ook andere kindjes zijn waar hij ’s nachts langs moet. Op een ochtend lag er een pittig gedicht bij zijn schoen, over zijn hebberigheid… Als we het er nu over hebben, wordt hij er nog altijd een beetje oncomfortabel onder. Hij is nu 17…”

Lege schoen

Rachel: “Ik had de tekening uit de schoen gehaald en het bakje water leeggemaakt, maar… helemaal vergeten een cadeautje in de schoen te doen. Ik vond het zo zielig toen mijn dochter ’s ochtends helemaal teleurgesteld naar haar lege schoen stond te kijken…”

Linda: “Elk jaar moeten de Pieten minstens een keer worden getrakteerd op een biertje omdat ze zo hard moeten werken.”

sinterklaas

Heel veel schoenen

Danique: “De 2-jarige, begreep nog niet zo goed waarom ze haar schoentje bij de schoorsteen moest neerzetten. Die hoorde toch onder de salontafel? Nadat ze ’s ochtends een chocolaatje ontdekte had ze het door. De volgende avond stonden ál haar schoenen bij de schoorsteen.”

Debby: “Dit nu de jongens 18 en 19 zijn en geen moeite willen doen… Wordt het nog een hele zoektocht naar hun pakjes…”

sinterklaas

Heb jij ook een ontaard Sinterklaas-verhaal en/of foto?

Ook een ontaard Sinterklaas-verhaal of foto? Mail naar info@clubvanontaardemoeders.nl en wie weet staat volgend jaar jouw verhaal of foto wel op de site!

Lees ook: