Laden

Oeps! Iedereen laat wel eens een scheet, ook een ontaarde moeder

ontaarde moeders laten scheten

“O mam, houd op!” of “A, pap, doe niet zo goor!” Mijn kinderen zijn het zat: hun ouders laten te veel scheten in hun slaapkamer, juist bij het naar bed brengen. Daarom is het nu verboden. En als we het toch doen, kost dat geloof ik 5 euro.

Een vriendin van mij schreef er jaren geleden een column over in de Break-Out (ken je dat nog? Dat leuke muziekblad, de tegenhanger van de Hitkrant en de Top10, nou ja, héél lang geleden). De titel van de column was iets als: ‘Ja, ook meiden poepen’. Strekking van het verhaal was dat jongens nogal verbaasd waren dat meiden/vrouwen ook wel eens een grote boodschap doen of een scheet laten. De wereld leek wel in shock, want haar column werd zelfs in de Nieuwe Revu geciteerd.

Verboden scheten te laten

Ja, iedereen heeft lucht in zijn buik en dat moet soms ontladen, ook bij ons vrouwen en zeker bij deze ontaarde moeder. Maar dan ben ik daar ook weer dubbel in, hoor. Het moet niet te pas en te onpas gebeuren. Niet in gezelschap, zeker niet aan tafel, maar ook niet in mijn slaapkamer. En dan doe ik dat wel in hun slaapkamer. Niet expres natuurlijk, maar het floept er dan per ongeluk uit. Dat is dus wat betreft mijn kinderen te vaak per ongeluk gebeurd.

Nu is de maat vol. Als ik naar boven loop zie ik twee ‘verbod-borden’ aan de muur hangen. De linker is van mijn zoon en de rechter van mijn dochter.

Dat de boodschap nu duidelijk moge zijn!

Leave a Comment