Laden

Als je haar maar goed zit: verknipte kapsels

verknipte kapsels

Ik kan het me nog zo goed herinneren: ik was zes en mijn moeder knipte mijn haar. Ik had lang haar, met een pony. Alleen de puntjes moesten worden bijgeknipt, maar dat duurde wel erg lang die puntjes. Vooral bij mijn pony… Ik had het niet eens echt door totdat ik een foto terugzag vlak na die sessie: mijn pony leek wel een weergrafiek met diepe dalen en hoge pieken! Gelukkig groeit haar weer aan, maar die verknipte kapsels, pffff.

Heb er wel een klein trauma aan over gehouden, hoor. Mijn kinderen knip ik dus niet zelf. Heb gelukkig een vriendin die thuiskapper is en daar zijn zowel ik als mijn kids zeer tevreden over.

Kappertje spelen

Toch zijn het niet alleen moeders die kapsels kunnen verknippen. Ook broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes vinden het een leuk spel om kappertje te spelen. Ik weet nog heel goed dat er een keer een buurvrouw in tranen bij ons aan klopte: de oudste had bij de jongste al haar mooie pijpenkrullen afgeknipt. Drama! Die pijpenkrullen zijn nooit meer terug gegroeid. Gelukkig heeft ze de foto’s nog.

En een vriendinnetje van mijn dochter dacht dat ze wel zelf even haar pony kon bijwerken. Op haar voorhoofd stak er een sprietenplukje uit. Ook mijn dochter had op zesjarige leeftijd ineens verdacht korte plukken aan de zijkanten van haar haar. Nee hoor, ze had echt niet haar haar geknipt, beweerde ze met haar donkere kraalogen…

Sollicitatie

Toch kunnen scheef geknipte kaspels soms wat opleveren. Zo had ik tijdens mijn studententijd een bijbaantje als kappersmodel voor een haarcosmeticamerk. Mijn haar groeit nogal snel dus ik was voor een kapper een gewild model. Destijds boeide het me niet echt hoe mijn haar zat, want het leverde een aardig zakcentje op. Totdat ik ging solliciteren. Het was een leuk gesprek, maar een van de mannen bleef me maar gebiologeerd net boven mijn ogen aankijken. Ineens kon ‘ie het niet laten om het te vragen: ‘Heb je eigenlijk wel door dat jouw pony ontzettend scheef is?’ Zijn collega’s barstten in lachen uit net als ik. Het gesprek werd nog leuker en ik had de baan!

Mailen!

Maar ik kan het me wel voorstellen hoor: als je kind zichzelf, anderen of door een broer/zus/vriendje/vriendinnetje wordt geknipt of als jij zelf je een ontaarde moeder voelt als je het haar van je kind hebt verknipt.

Kom maar door met die leuke foto’s! Mail een foto (+ verhaal) naar chantal@clubvanontaardemoeders.nl. Maak ik er een leuke video van voor de Facebookpagina!

Foto’s: BoredPanda.com

 

Leave a Comment