Laden

Oeps, blunders in het huishouden

blunders in het huishouden

Het huishouden… Soms gaat het niet helemaal zoals het zou moeten. Zo heb ik een keer een of andere vlekkenverwijderaar op mijn tapijt gespoten die op wonderlijke wijze alle kleur uit het tapijt onttrok en witte plekken achterliet…Gelukkige ben ik niet de enige die wel eens een blunder begaat in het huishouden…

Wisseltruc met de afwasborstels

Sanne: “Ik heb twee katten. Hun kattenbak was ik altijd af met een groene afwasborstel die na gebruik weer naar de garage gaat en daar ligt te wachten tot die weer aan de slag mag! Voor in de keuken heb ik dezelfde borstel, maar dan een rode. Nu had ik de kattenbak verschoond en afgewassen en ging ik daarna de vaat afwassen. Ik was klaar, wilde de afwasborstel en tot mijn schrik hing ik een groene borstel naast de rode… Ik heb de spullen die ik er mee had afgewassen vervolgens ‘per ongeluk’ uit mijn handen laten vallen, want ik durfde mijn vriend niet te vertellen wat ik had gedaan.”

Ander kleurtje

Anneke: “Ik had een t-shirt dat ik een andere kleur wilde geven. Dus hup, met zo’n verfpoedertje in de machine. Maar de deurbel ging voordat ik hem had aan gezet. Ik verwachtte een pakketje en ging naar beneden. Even later ging ik weer naar boven en op de automatische piloot stopte ik nog een hele lading beddengoed in de was. We hebben nog tijden onder beddengoed met een blauwe waas geslapen. Achteraf was ik blij dat het beddengoed was en niet een hele stapel kleding!”

Lees ook: ‘De was gaat op schema, maar bij het strijken gaat het mis

Ramen zemen terwijl het vriest

Monique: “Ik verwachtte visite. Toen de zon op de ramen scheen, zag het er niet erg netjes uit. Ik besloot even snel met mijn speciale ramenzemer de buitenkant te wassen. Echter het vroor nog een graad, maar de zon scheen op de ramen en de cv stond lekker hoog dus ik dacht ‘dat gaat wel’.
FOUT!
Het voordeel van mijn speciale ramenzemer is dat er lekker veel water in zit en je dus snel een groot oppervlak nat maakt, help!
Mijn halve raam, natuurlijk middenin, was in twee tellen totaal bevroren! Over een uurtje kwam de visite!
Uiteindelijk heb met de ramenkrabber uit de auto en veel droge doeken het raam weer ijsvrij gekregen. De visite heb ik maar ontvangen met dichte vitrage…

Wat ik geleerd heb? Dat even snel ramen zemen als het vriest een héél slecht idee is!”

‘Ik zal nooit een huishoudster zijn’

Melanie: “Ik ben geen huishoudster en zal het ook nooit zijn… Zo heb ik de houten trap kaal gepoetst, omdat er flink water over was gegaan en ik dacht dat ik die bubbels wel plat kon poetsen. Bleek dat de lak door het vocht omhoog was gekomen en de hele trap gedaan moest worden. Want ja, dan doe je dat op iedere tree toch?!

Ook heb ik geleerd dat je niet moet dweilen met bleekmiddel en dat je vooral niet de douche moet poetsen terwijl je erin staat (want handen en voeten worden vuurrood en compleet droog!).”

Even lekker stofzuigen met muziek

Esther: “Ik ging mijn appartement eens flink stofzuigen. Lekker met koptelefoon op en keiharde muziek aan. Toen ik klaar was en de muziek uitzette, bleek mijn stofzuiger nooit aan gestaan te hebben… :-)”

Foto: Pixabay

Leave a Comment