Deze keer in de nieuwe rubriek ‘Leuke verhaaltjes’ vertelt ‘ontaarde’ moeder Mirjam over haar pannenkoekenbillen met gaatjes en dat ze daar nu een moord voor zou doen…

Pannenkoekenbillen

“Vier jaar was ze pas, toen mijn dochter in een pashokje met een lief stemmetje zei: ‘Mama, jouw billen lijken een beetje op pannenkoeken!’

De spijkerbroek die ik met verwoede pogingen over mijn heupen bleef trekken, bleef spontaan hangen: een vetrol van minimaal 15 cm hing aan beide kanten over de broek. Moedeloos liet ik mijn armen hangen, in de spiegel zag ik een uitgezakt, net bevallen lichaam. Ik probeerde mijn buik nog in te houden, maar wat overbleef, was het effect van een leeggelopen, verschrompelde ballon. Mijn billen kon ik gelukkig niet goed zien. Zij wel…

‘Pannenkoeken’, vroeg ik. ‘Hoe bedoel je, liefje?’
‘Daar zitten ook allemaal gaatjes in’, giechelde ze en ze sloeg haar handjes voor haar mond.
Naast mij in een ander pashokje hoorde ik iemand heel hard lachen.

Nu achttien jaar later hebben de gaatje en putjes plaatsgemaakt voor prachtige heuvels en avontuurlijke kraters. Ik zou een moord doen voor die kont van toen!

En als ik tijdens romantische momenten op mijn rug lig, denk ik weleens: ‘Zo zie je er helemaal niets van….’”

– Mirjam L –

Vorige keer in Leuke verhaaltjes: ‘Zoveel krijg je terug van je kinderen

Deel jouw leuke verhaaltje

Heb je ook een mooi, grappig, ontroerend of herkenbaar kort verhaaltje van maximaal 200 woorden dat je graag met anderen wilt delen? Mail naar info@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. Leuke verhaaltjes of stuur een berichtje via de Facebookpagina.

Foto: Pixabay