Laden
leuke verhaaltjes

Soms krijg ik via mijn mail of via de Facebookpagina van die ontzettend grappige, ontroerende, herkenbare verhaaltjes binnen. Ze zijn kort, maar zo mooi: die moeten worden gedeeld met jullie in de nieuwe rubriek ‘Leuke verhaaltjes’. We trappen af met een ontroerend verhaaltje van ontaarde moeder Barbara. Zij beseft hoeveel je terugkrijgt van je kinderen.

Tien jaar geleden: 13 januari 2008

De volgende dag om zeven uur ‘s ochtends moeten we ons melden in het MMC. Binnen een paar uur zou onze kleine meid worden geboren en zou ik moeder worden van vier kinderen onder de tien jaar.

De avond ervoor verbouwde ik nog even de babykamer en poetste ik het huis: nesteldrang.

Geen zenuwen, maar wel benieuwd. Na een hok vol jongens, kwam er een klein meisjes aan. Op wie zou ze lijken? (Mij!) Zou het echt zo anders zijn? (Ja!)

Ze kwam, zag en overwon! Een prachtig meisjes, een eigenwijze donder. Een diva met een eigen wil en smaak. Ze groeit langzaam uit van dat ernstige babymeisje tot een beginnend puber. Slim, lief, zorgzaam, grappig!

Een nieuwe fase breekt aan. Ik heb nu vier kinderen tussen de tien en twintig. Ze vinden hun weg. Groeien op. Ontdekken zichzelf en vinden hun plek.

Soms krijg je als ouder ineens wél heel veel terug…

– Barbara van R. –

Deel jouw leuke verhaaltje

Heb je ook een mooi, grappig, ontroerend of herkenbaar kort verhaaltje van maximaal 200 woorden dat je graag met anderen wilt delen? Mail naar info@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. Leuke verhaaltjes of stuur een berichtje via de Facebookpagina.

Leave a Comment