Het zit even niet mee, of het lukt niet, of er valt iets, of je maakt vlekken, of die pannenkoek rijdt maar niet door… Genoeg situaties om een potje te vloeken. Maar pas op: die kleine copy cat van je hoort alles én slaat alles op in dat kleine hoofd!

Het floept zo makkelijk uit je mond: een vloekwoord.  Maar als je kind begint te praten, doe je iets beter je best om dat gevloek angstvallig voor je te houden, als er gezelschap is dan. Want die kleintjes weten dondersgoed wat ze moeten onthouden. Voor je het weet hoor je ze vloeken als een bootwerker. Oeps!

Vloeken op Facebook


Op bovenstaand quotetegeltje die op de Facebookpagina werd geplaatst, kwamen heel veel leuke andere uitspraken binnen…

Vloeken tijdens het spelen

El die haar 4-jarige zoontje hoort vloeken terwijl hij met neplego speelt dat niet goed blijft zitten: “Wat een kutlego is dit”.

Sandra die haar dochter hoort terwijl ze met Playmobil aan het spelen is: “Wat een kutkastje”.

Vloeken op de opvang

Marieke: “Ik werk al ongeveer duizend jaar met kinderen, maar qua foute uitspraken is er eentje die me altijd zal bijblijven: kind van anderhalf/twee jaar dat zich ergens aan stootte en riep ‘fuckeduck!’. Ik moest ongeveer aan de beademing van het lachen.”

Michèle: “Mijn dochter die met acht maanden oud op de opvang haar brood bewust op de grond gooit en toen ‘shit’ zei…”

Vloeken in de auto

Franny: ‘En je bent een goede vader als je dochter bij je achterin de auto zit en bij een inhaalmanoeuvre keihard roept: ‘Klootzak! Rij eens door!’.

Sandra: “Als je kind van 2,5 jaar heel hard ‘Eikel’ roep vanaf de achterbank. Ik probeerde nog te zeggen dat eikeltjes aan de boom hangen, maar kindlief zei: ‘Nee, mama, die meneer is eikel’ wijzend op de auto voor ons.”

Nog meer gevloek

Karin: “Mijn zoon was vier jaar toen ik hem vanaf de wc hoorde roepen: ‘Godverdomme, het wc-papier is op!’.

Jacqueline: “Die van mij liep door de winkel te roepen: ‘K.U.T. K.U.T’. Omdat ik het spelde als zij erbij was. De mensen keken raar op en dan zei ik maar: ‘Knap hè. Ze kan al spellen’…”

Yvonne: “Mijn dochtertje van drie was onder tafel aan het vegen en ik hoor haar tegen zichzelf zeggen: ‘Wat een teringbende hier’. Heb ik maar één keer gezegd…”

Renee: “Het eerste woord wat mijn zoontje heeft gezegd: ‘Stommedomme’. We hebben het maar genegeerd.”

Kelly: “Als je zoon van bijna twee met zijn loopfiets de garage in rijdt en zegt: ‘Kutzooi, kutzooi, kutzooi’”.

Eveline: “Mijn zoontje was denk ik drie toen hij zei: ‘Mam, de blokken sodemieterden in elkaar.’ Uhm, wat gebeurde er? Komt mijn man binnen en ik vraag: ‘Is het gelukt?’ ‘Nee, het sodemieterde in elkaar’. Aha!”

Ook deze is leuk:

Welke vloekwoorden gebruikt jouw kleine?

Op Instagram vroeg ik in een story: welke vloekwoorden gebruikt jouw kind?

Hier een aantal die opvallend vaak werden genoemd of opvielen. Daar gaan we:

  • K*t
  • K*tzooi
  • Ottedomme
  • Stomme mama
  • KAK
  • Pottedomme
  • Motherf*cker

Lees ook:

Foto: Caroline Hernandez via Unsplash