Sinds ik kinderen heb, heb ik een slaapprobleem. Ik kon slapen als de beste voordat ze er waren, maar nu ze er zijn, blijf ik in een soort ritme zitten waar ik dolgraag vanaf wil. Nu lijk ik eindelijk iets te hebben gevonden wat helpt!

Het begon al bij de oudste: die bleef maar rond een uur of 5 ’s nachts wakker worden, terwijl de wekker om half 7 afging. Je begrijpt het al: ik viel bijna in slaap als de radio me wakker maakte. Geloof me: daar word je doodmoe van en creëer je wallen van waar je u tegen kunt zeggen.

 

Slaapritme

Terwijl hij inmiddels netjes doorsliep, bleef ik in hetzelfde ritme zitten: om 5 uur wakker worden. En zo kwam ik dus in een bepaald soort ritme terecht. En die bleef lekker doorgaan tot de tweede er kwam. Die had er ook een handje van om 5 uur haar ogen te openen en gezellig te doen. Nou ja, zat toch al in dat ritme dus wat maakte het uit?

Eigenlijk wel veel, want nu zijn ze groot en slapen ze het liefst de hele dag door, terwijl bij mij ‘ping’ om vijf uur de ogen open gaan. Dat is nog niet alles; ik ga dan ook meteen ‘aan’:

  • Ik moet zorgen dat hij zijn gymspullen niet vergeet mee te nemen naar school.
  • Ik moet niet vergeten te zeggen dat ze haar sleutels mee moet nemen, omdat ik straks wat later thuis ben vanwege een afspraak.
  • Heb ik alles wel goed voorbereid voor die afspraak?
  • Als ik maar niet verdwaal als ik er naartoe moet rijden, en dat ik dan te laat kom… Ik háát te laat komen!
  • En wat moet ik eigenlijk aan: straks ben ik overdressed of juist niet…

Misschien wel herkenbaar… Toch deed ik er weinig aan. Ik ben niet zo van de pillen en ach ja, ik deed weleens van die dingen als:

  • niet te lang op je scherm zitten voor het slapengaan,
  • bijna geen cafeïne drinken,
  • niet te intensief sporten in de avond (dat was trouwens een makkelijke)
  • een vast (rustgevend) ritueel voor het slapengaan

Eindelijk iets gevonden tegen dat slaapprobleem

Maar dat slaapprobleem bleef…Tot voor kort. Ik werd benaderd door Bachbloesemmix.nl van Greetje Engelmoer of ik iets uit het assortiment wilde uitproberen. Ik had weleens gehoord van Bachbloesem, maar dacht dat dat alleen tegen examenzenuwen werd gebruikt. Nou niets van dat alles; het kan een remedie zijn voor vele problemen, zo ook slaapproblemen. De mix werd aan de hand van een vragenlijst op maat gemaakt en binnen een paar dagen had ik het al ontvangen. Greetje waarschuwde me dat het even duurt voordat je het effect merkt.

Ik ben nu ruim drie weken verder en ik begin volgens mij het effect al te merken: ik slaap vaker ‘gewoon’ tot de wekker door! Soms word ik nog rond een uur of 5 wakker, maar ik ga niet ‘aan’. Ik draai me om en slaap weer verder. Ik lijk wel wat rustiger in mijn hoofd lijkt me. Meer ontspannen. Ik ben echt blij dat ik niet meteen aan van alles en nog wat lig te denken. Dat het zó simpel kan zijn. Waarom wist ik dit niet veel eerder! Ik voel me meer uitgerust dan ooit! Wat fijn, wat heerlijk! Misschien dat die wallen dan ook langzaamaan weg kunnen trekken? Dan zou ik helemaal tevreden zijn! Of misschien zijn daar ook druppels voor?

Enige nadeel vind ik dat je wel wat zelfdiscipline moet hebben. De druppels moet je vier keer per dag innemen. Ik ben nogal chaotisch en vergeetachtig, dus dat was even wennen. Ik denk er nu vaker aan, maar ik moet toegeven dat ik ook weleens een druppelsessie vergeet.

Ondanks de ‘vergeten’ druppels heb ik er baat bij en hoop ik dat ik hierdoor weer mijn eigen vertrouwde ritme kan krijgen dat ik had voordat mijn kids daar roet in gooiden. Als het flesje op is, is het op, maar als het effect er niet meer is en je hebt nog wat hulp nodig dan is het heel geruststellend dat ik mijn persoonlijke recept kan herhalen.

Speciaal voor jou: korting!

bachbloesemmix

Ook proberen? De Club van ontaarde moeders mag 10 procent korting geven! Gebruik de code CLUB2021  in het bestelproces. De code is geldig tot 1 mei 2021.

En je kunt ook een andere Bachbloesemmix uitproberen hè. Misschien heb je moeite met poepen, is het te druk in je hoofd of ben je oververmoeid. En het is niet alleen voor jou, maar misschien zit er wel iets bij voor je kind of je partner! Kijk voor meer informatie op Bachbloesemmix.nl.

Dit artikel is een samenwerking met Bachbloesemmix.nl