Ken je dat nog: van die speelgoed sieraden die je vaak op de kermis kunt winnen tijdens touwtje trekken? Ik was er dol op en mijn dochter ook. Maar als je kind wat ouder wordt dan zijn echte armbanden en oorbellen véél interessanter.

Al op zeer jonge leeftijd had mijn dochter oog voor sieraden. Als een soort ekster zat ze door mijn sieradenkistjes met armbandjes en oorbellen te wroeten, want dat was toch wel een stuk mooier dan haar eigen sieraden van plastic.

Gaatjes in de oren

Hoe blij was ze toen ze eindelijk op haar zesde gaatjes in haar oren mocht. Het moment suprême viel wel vies tegen toen het gaatjespistool een brandende pijn in haar oren veroorzaakte. Na een schot, liep ze de winkel uit: “Ik wil niet nog een gaatje!” brulde ze vanuit haar tenen. Maar na een blik in de spiegel met slechts een oorbel in haar oor, kwam ze tot de conclusie dat het toch wel mooier stond als haar andere oor ook een oorbel zou krijgen. Ik moest haar ook wel een beetje overtuigen met een paar mooie oorbellen als de gaatjes-pistool-prik-oorbellen er eenmaal uit mochten .

Kinderoorbellen

Ze koos voor schattige bloemetjesoorbellen. Die waren de pijn dubbel en dwars waard. Wat me trouwens verbaasde is dat de keuze voor kinderoorbellen tegenwoordig enorm is. In mijn tijd waren het knopjes of lieveheersbeestje, maar nu kun je niet alleen kiezen uit allerlei varianten van bijvoorbeeld eenhoornoorbelletjes tot hartjes en flamingo’s, maar ook kinderoorbellen die verdraaid veel lijken op oorbellen die ik zelf zou willen dragen.

Armbandje

Maar goed, het bleef niet bij oorbellen, ook draagt ze graag een armbandje. Op haar sieradenkapstokje tel ik er welgeteld nu zo’n 30 stuks. Er zitten wat zelfgemaakte exemplaren tussen maar ook heel veel andere soorten armbandjes; bedelarmbandjes, armbandjes met initialen, leren armbandjes en ga zo maar door.

Tips

Leuk natuurlijk al die sieraden, maar die gaan vaak niet samen met (buiten)spelen, een sport beoefenen of naar school gaan. Dus hier wat tips:

  • Sieraden dragen is een absolute no go als je gaat sporten. Je moet er niet aan denken als iemands mauw aan een oorbel blijft hangen, toch? Iew!
  • Als je kind nog met de gaatjes-pistool-prik-oorbellen rondloopt en er moet iets gedaan worden waarvan je denkt dat er iets kan gebeuren met oorbellen, plak er dan een pleister overheen.
  • Maak (zeker als het om gaatjes-pistool-prik-oorbellen gaat) regelmatig schoon om ontstekingen of gevoelige gaatjes te voorkomen.
  • Kies het liefst voor zilver of goud in plaats van goedkope materialen om irritaties te voorkomen.
  • Als het om armbandjes gaat: altijd af doen als er gespeeld of gesport wordt.
  • Kinderen groeien snel, dus check even of een armbandje bij langdurig dragen niet te strak om de pols zit.

Win een waardebon van Kaya sieraden

Nu we toch richting de feestdagen gaan… Wedden dat je kleine diva met prachtige kinderoorbellen of een sierlijke armband in de wolken is als cadeau? Maar wat ga je kiezen? Bij Kaya Sieraden is de keuze enorm! Niet alleen vind je daar de mooiste mama-mini-me sieraden, maar kun je ook je sieraden een persoonlijke touch meegeven door ze te laten graveren. Dus doe mee met de winactie op Instagram en maak kans op een waardebon van maar liefst 30 euro!

 

Lees ook