De kelder, de meterkast, je auto of de buren? Wat is de ideale verstopplek voor Sinterklaas-cadeautjes? Zó pakken jullie dat aan.

Auto

Ellen: “Hier ligt het achterin de auto, Piet weet ervan.”

Lotte: “Ik rij dagen met alle zakken in de kofferbak.”

Kelder

Elly: “Wij deden ze in de kelderkast en dan de kelderdeur op slot. Ze moesten alleen nog ingepakt worden. Mijn man en de jongens gingen naar voetbal en ik had dus even de tijd om ze in te pakken. Niet dus… De sleutel brak af! Met gevolg dat de deur eruit gesloopt moest worden! Maar eind goed al goed…”

Aan de muur

Marjolein: “Wij hadden allemaal nep cadeautjes hangen. Met de nadruk op hadden… Ze zijn verwisseld en hingen gewoon in het zicht!!”

Bij iemand anders

Miranda: “Bij mijn ouders alles laten bezorgen, moeder alles in laten pakken en dan in hun berging laten zetten. Nog nooit zo’n relaxte Sinterklaas-voorbereiding gehad.”

Tessa: “De ultieme verstopplek is toch bij de buurvrouw… en dan ineens werd er dan op het raam gebonkt en staat het voor de deur.”

Marloes: “De gang van de buren is voor het derde jaar onze favoriete verstopplek.”

Suzanne: “Lang leve de logeerkamer van de buurvrouw!”

Was-/strijkhok

Nien: “Hier ligt het in de was-/strijkkamer.”

Zolder

Josta: “Bij ons zit alles in koffers op zolder, maar we weten nog niet hoe ‘t uiteindelijk voor de voordeur moet belanden.”

Kliko

Anita: “In de blauwe kliko in de schuur kan ook. Kun je ‘m een tijdje niet gebruiken, maar boeien…”

Sauna

Meike: “In de infraroodsauna op zolder. Daar komen ze echt niet. Alleen laatst was manlief vergeten dat er cadeaus in stonden en had ‘ie hem aangezet, waren de cadeaus een beetje warm geworden…”

In de kamer van de kids

Francis: “In de kamer van de oudste (5 jaar) boven op de kast. Daar verwacht hij ze niet en zoekt hij ze niet.”

Marion: “Wij legden ze in de bedbak van mijn dochter. Lattenbodem en matras er weer op. Lag ze er gewoon bovenop te slapen.”

Annelies: “Wij hebben jaren de cadeautjes verstopt in de kledingkast op de kamer van een van de kinderen… En dan ‘s nachts stiekem even die kast in duiken als ze lagen te slapen om een schoencadeautje te pakken. Die kast heeft tenminste een slot! werkt prima!”

Badkuip

Tamara: “Wij vieren het bij mijn moeder. Haar hele badkuip ligt vol.”

Meterkast

Irmgard: “In de meterkast, die kan tenminste op slot en natuurlijk sleutel op hoogte weg gelegd.”

Heb jij nog een originele verstopplek?

Lees ook: