Laden

‘Ik laat mijn kind weleens alleen in badje’

biechtstoel kind in badje

Er zijn van die dingen die je misschien niet meteen op de Facebook-pagina wil droppen, omdat je denkt dat je nu misschien wel te ver gaat als ontaarde moeder, of omdat je op andere mamafora totaal wordt afgebrand, terwijl je er zelf van overtuigd blijft dat het vast allemaal wel meevalt. Zulke berichten komen via een persoonlijk berichtje binnen via de Facebook-pagina. Want deze mama’s zijn toch wel nieuwsgierig hoe jullie daar nu over denken. Dit is het ‘ontaarde dilemma van een moeders die opbiecht: “Ik laat mijn vierjarige kind alleen in een badje met 20 centimeter water. Is dat echt zo verschrikkelijk?”

Mijn kids waren dol op het bad. Het liefst samen en dan mama weg, want er was niets leukers dan de complete badkamer kletsnat te maken of de vloer half blank te laten staan. Een keer heb ik ingegrepen toen ik beneden op het plafond een vochtplek zag ontstaan. Eenmaal boven in de badkamer zaten mijn ‘engeltjes’ heel zoet te spelen, alsof er niets aan de hand was. Ik kon zelf ook niet ontdekken wat er nu precies was gebeurd, mijn kinderen hielden hun mondjes stijf op elkaar en speelden de vermoorde onschuld, maar daarna werd het plafond in de woonkamer nooit meer vochtig.

Even checken

En o ja, ik liet ze dan wel regelmatig alleen in bad en dat badwater was dan wel meer dan 20 centimeter diep. Zodra ik geen geschreeuw meer hoorde, ging ik wel even checken, maar meestal was het aantal decibellen gelijk aan een Monkey Town dus wist ik wel dat het goed zat.

‘Ben jij Marjolein?’

Toen ik via Facebook een bericht van een moeder kreeg dat ze haar 4-jarige kind wel eens alleen in bad liet met 20 centimeter water en dat ze vertelde dat ze op andere fora compleet werd afgebrand, was mijn eerste reactie dat ik dat eigenlijk ook nooit zou doen. Ja, weet jij veel, straks flikkert zo’n kind ineens op z’n snoet, raakt ‘ie bewusteloos en dan heb je de poppen aan het dansen. Ze vroeg meteen, of ik Marjolein was. Uhm, nee…

Hoezo niet?

Tijdens een etentje met Marjolein had ik het erover en ze zei: “Nou, daar doe je toch niet zo moeilijk over! Wat is nu 20 centimeter?! En dat kind is 4! Natuurlijk moet dat kunnen!” Op mijn fiets naar huis, bedacht ik me dat ik zelf het achteraf gezien ook niet zo nauw nam. Want mijn kids gingen ook gewoon in bad zonder dat ik daar met mijn neus bovenop zat. Iets wat op andere mamafora blijkbaar als ontaard wordt beschouwd?

“Is het echt zo verschrikkelijk dat ik mijn kind van 4 in een badje met 20 centimeter alleen laat?”, is dus de vraag van een ‘ontaarde’ moeder. Wat vind jij?

NB: je mag er wat van vinden, maar we branden elkaar hier niet af…

Heb je ook iets op te biechten? Mail dan naar info@clubvanontaardemoeders.nl of stuur een persoonlijk berichtje via de Facebook-pagina.

Comments ( 5 )

 • Yvette

  Prima toch, wij doen het hier ook. Ik blijf dan wel op dezelfde etage maar ik vouw de was of ruim wat op. Vaak hoor ik ze en zo niet, even een blik om te hoek. We hebben wel een afspraak gemaakt: alleen zitten in bad, dit om valpartijen te voorkomen. Vanaf de leeftijd van 5 samen met zusje van 3.

 • Amanda

  Vind dat inderdaad ook zelf niet raar.
  Al zou ik mijn zoontje niet alleen in bad op een andere verdieping laten zitten.

  Mijn zoontje van 2 zit ook al heel lang alleen in zijn baby bad. Wel zit er een anti-slip matje in want anders stapt hij zelf het badje niet in.
  Ook ik ben in de buurt meestal inderdaad even de was verzamelen en in de machine gooien of aan het ophangen of vouwen.

  Voordeel mijn kleine vent die kletst, giebelt en vraagt 20x in een minuut wat mama aan het doen is.

  Een groot bad hebben we niet maar als wij op vakantie zijn en daar is een groot bad zit hij er met zijn anti-slip mat ook graag in dan zitten we er wel bij.

 • Gea

  Doe ik ook hoor, mijn dochter van bijna 3 laat ik ook wel alleen in bad. En dan was opvouwen of iets dergelijks zodat je af en toe kan checken. Ze maakt in haar eentje genoeg decibellen om te horen of het goed gaat.

 • Chantal

  Check! Inderdaad blijf ik wel in de buurt en als de jongste meegaat blijf ik er wel bij (1,5) want anders gebeuren er wel ongelukken.

  Maar onze oudste dochter van 3,5 speelt rustig in bad als ik even het bed verschoon of de was opvouw. Ze weet dat ze niet zelf uit bad mag klimmen en ze roept ook als er iets is..

  Ach ontaard? Ik vind van niet en gelukkig meer met mij 😉

 • Gea

  Ook in buitenbad? Mijn 4 jarige zoon zit daarin en ik ga koken kan wel naar buiten kijken ….

Leave a Comment