Laden

Het nut van een squishy? Weet jij het?

squishy

We hebben een croissant, een appel, een meeneemkoffiebeker en een panda in huis. Waar ik het over heb? Squishy’s. Heb je geen flauw idee wat het is? Nou ja, een soort stressbal, maar dan een die soms een chemisch geurtje heeft, dat helemaal hot is onder kinderen en waar het nut ervan mij totaal ontgaat…

Het is een nieuwe trend onder kinderen: squishy’s. De eigenaresse van een speelgoedwinkel in de buurt zegt dat die dingen niet aan te slepen zijn. ‘Mijn baas heeft groots ingekocht, want ze vliegen als warme broodjes over de toonbank’.

Chemische stressbal

Ook mijn kinderen zijn bezweken voor deze allerlaatste trend, en ik dus ook. Want ik koop ze als cadeau voor een goed rapport. Voor mijn zoon koop ik een croissant. Dat ding ruikt ook echt naar een croissant maar dan ‘op zijn chemisch’. Mijn dochter heeft het al weken over een blauwe panda met glitters. Ik heb net de laatste uit de speelgoedzaak kunnen bemachtigen.

Ze zijn door het dolle heen als ze die dingen in handen hebben. En ik snap er geen bal van. Want was er is er nu zo leuk aan? ‘Nou’, legt mijn dochter uit, ‘dat je erin kan knijpen dan dat ‘ie dan weer in zijn oude vorm komt.’ Ze kijkt me aan met een blik als ‘Hoezo moet ik dat überhaupt uitleggen? Je ziet toch dat dat vet chill is?’.

Rustgevende werking

squishyInmiddels hebben we er een meeneemkoffiebeker en een naar chemisch appel geurende appel bij. Mijn dochters vriendin heeft er inmiddels een stuk of zeven. ‘Een gestrest kind’ denk ik dan, want het zijn toch gewoon een soort stressballen?

Het valt me op dat het niet de eerste keer is dat er een trend onder kinderen is dat een rustgevende werking heeft. Want wat dacht je van de fidget spinner? Die was oorspronkelijk ook gemaakt om rustgevend te werken en het concentratievermogen te stimuleren.

En wat dacht je van loomen? Daar werd ik zelf ook ontspannen van: die elastiekjes om en om over elkaar heen doen en dan een armbandje of iets dergelijks creëren.

Wat wordt de nieuwe kindertrend?

Toch betwijfel ik het of die squishy’s bedoeld zijn om te ontspannen. Bij mij helpt het in ieder geval niet ter ontspanning: ze slingeren overal in huis en als ik ze pak om ze opzij te doen (ga ze dus niet opruimen, moeten de kids zelf maar doen) dan stinken mijn handen naar chemische appel of chemische croissant. Bah!

Ik geef het nog een maand, hoogstens, en dan zijn we toe aan een andere, nieuwe (ontspannende) kindertrend. Ik ben benieuwd!

Comment ( 1 )

  • Rian Wouters

    Weet iemand wat voor een chemische stof er vrij komt bij die Squishis? Het ruikt nogal onheilspellend. Ik hoop dat het niet slecht is voor de gezondheid.

Leave a Comment