Laden

Hoe leg ik dit nu weer uit aan de meester?

hoe leg ik dit aan de meester uit

‘Groep 5 en huiswerk, waar gaat het over?’ vraag ik me wel eens af, maar goed. Het moet maandag worden ingeleverd, dus mijn jongste is fanatiek bezig. Het onderwerp is telwoorden. In de laatste opdracht wordt gevraagd of ze zelf twee zinnen met een telwoord kan maken. Blijkbaar raakt ze geïnspireerd door haar omgeving… Hoe leg ik dit nu weer aan de meester uit?

Het is onverwacht mooi weer en we zitten in de tuin met een glas wijn. Mijn dochter zit naast ons met haar huiswerk. Ze heeft haar weektaak niet af en dus moet ze hem van het weekend afmaken en maandag weer inleveren. Het zijn allemaal ‘talige’ onderwerpen die ze moet doen: werkwoorden en ook telwoorden. Het is bijna af, als we haar zien nadenken. ‘Moeten we helpen?’, vraag ik? ‘Ik moet zinnen verzinnen met telwoorden erin’, zegt ze. Ze kijkt ons aan en begint fanatiek te schrijven.

Trots

Mijn man schiet in de lach als mijn jongste trots haar zelfverzonnen zinnen aan hem laat zien. Als ik het lees, kan ik alleen maar denken ‘Hoe leg ik dit nu weer aan de meester uit?’.

De volgende dag vertelt ze dat ze de meester zag glimlachen toen hij haar huiswerk aan het nakijken was. Gelukkig, de man heeft humor! Hij moest eens weten dat mijn dochter niet de enige is die door dat ‘gewijn’ van haar ouders raakt geïnspireerd. Als ik iets met wijn zie dan krijg ik altijd inspiratie voor de Facebookpagina en aan de reacties te zien, ben ik gelukkig niet de enige ontaarde moeder die van een glaasje wijn houdt:

Leave a Comment