Waarom is er in hemelsnaam élke dag een tandenpoetsstrijd met je kind? Dat gedoe elke keer is zó strontvervelend; niet goed voor jouw humeur en dat van je kind. Daar moet toch een oplossing voor zijn?

Elke ochtend en avond gaan we weer; zodra de tandenborstel tevoorschijn komt:

  • Weglopen
  • De mond stijf dicht houden
  • Hoofd wegdraaien
  • Huilen
  • in worst case: kokhalzen

Tandenpoetsen = martelgang

Tandenpoetsen bij een kind kan soms een martelgang zijn. Mijn kinderen hadden er een handje van. Mond stijf dicht of wegdraaien; het smaakte allemaal veel te vies. Heel fijn die ochtend- en avondpoetsbeurten… Was er toen maar de vondst van vader Peter, dan had ik dat meteen uitgeprobeerd. Hij heeft drie zonen bij wie het elke ochtend en avond raak is. “Die twee minuten tandenpoetsen duurden veel te lang en waren veel te saai.” Dat moet toch anders kunnen…

Nu zijn er natuurlijk allerlei trucjes om er iets ‘leuks’ van te maken. Denk aan afleidingen als:

  • liedje zingen
  • belonen met stickers
  • favoriete speeltje in de handen duwen
  • of nou, oké dan, een schermpje aan

Maar dat was voor Peter niet genoeg, want hij wilde ook voorkomen dat kinderen schadelijke stoffen binnenkrijgen met tandenpoetsen. Dus bedacht ‘ie eetbare tabletjes waarmee je gebit net zo schoon wordt als met een goede tandenpoetsbeurt, die verkrijgbaar zijn via zijn shop Fairytabs.

De werking is super simpel en zorgen voor een stuk minder stress. De tabletjes zijn in twee smaken verkrijgbaar; aardbeien (zonder fluor) en soft mint (met fluor). Even je tandenborstel nat maken, dan kauwen op een tablet naar smaak, twee minuten poetsen en spoelen maar. En o, als er dan toch afleiding nodig is, luister naar het tandenpoetslied van Speelman en Speelman (de tekst kun je hier vinden)

Wat ook zo leuk is om te vertellen aan je kind: wist je dat astronauten ook met eetbare tabletjes hun tandenpoetsen? Wedden dat die tandenpoetsstrijd in een tandenpoetsfeestje verandert?

Winnen én korting

Fairy tabs starterskit Proberen? Ik mag een Fairytabs. starter kits weggeven waarin een drinkbeker, opbergpotje, tandenborstel, 62 tandpastatabletjes en stickers in zitten. Mail naar winactie@clubvanontaardemoeders.nl o.v.v. ‘Tandenpoetsen‘ en vertel me waarom je het zo graag een keertje wilt proberen. Deze winactie loopt tot en met 18 juni 2021.

Ook mag ik 20% korting geven op aanschaf van de starterskit. Gebruik de code CLUB bij het bestellen.  Deze code heeft geen einddatum dus je kunt rustig je tijd hier voor nemen. Bestel hier de Fairytabs.

Foto: Lubov Lisitsa via Pixabay